Obama i Putin bez sporazuma o Siriji

Izvor: VOA, 05.Sep.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama i Putin bez sporazuma o Siriji

Predsednik Barak Obama je danas na kraju samita G-20 u Kini izjavio da je održao "produktivne" razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o Siriji, ali da dve strane još nisu positgle sporazum o prekidu vatre u cilju dostave dalje humanitarne pomoći toj ratom razorenoj zemlji. Američki predsednik je naglasio da su to teški pregovori s obzirom na postojeći jaz u poverenju izmedju sirijske vlade i pobunjenika. Obojica lidera su pružila instrukcije svojim šefovima diplomatije da nastave da rade na tom sporazumu. Sjedinjene Države i Rusija takodje rade na pronalaženju diplomatskog rešenja za krizu u Ukrajini. Predsednik Obama je na konferenciji za šampu rekao da je jasno stavio do znanja ruskom predsedniku da će američke sankcije ostati na snazi dok ne bude sproveden sporazum iz Minska. On je svoje razgovore sa Putinom na tu temu nazvao "konstruktivnim, ali ne i onim koji dovode do rešenja". Predsednik Obama sada putuje na skup Udruženja zemalja jugoistočne Azije u Laosu gde će se sastati sa nizom regionalnih lidera. Jedna od glavnih tema njegove posete Aziji je sporazum o slobodnoj trgovini, Transpacifičko partnerstvo ili TPP, oko kojeg su 12 zemalja postigle sporazum, koji još uvek nije ratifikovan jer nailazi na veliko protivljenje u Sjedinjenim Državama.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: SAD i Rusija nisu odustale pregovora o Siriji

Izvor: Beta, 05.Sep.2016

Predsednik SAD Barak Obama rekao je danas da SAD i Rusija nisu odustale od pregovora kojim bi moglo da se okonča krvoproliće u Siriji, ali je priznao da nedostatak poverenja izmedju rivalskih sila predstavlja izazov. Još postoje nerešena pitanja u pregovorima o formiranju američko-ruskog vojnog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.