Obama čestitao godišnjicu nezavisnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2009, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama čestitao godišnjicu nezavisnosti

PRIŠTINA - Predsednik SAD Barak Obama uputio je predsedniku Kosova Fatmiru Sejdijuu čestitku povodom prve godišnjice od proglašavanja nezavisnosti Kosova, saopšteno je u Prištini.

"U ime američkog naroda čestitam vama i građanima Kosova prvu godišnjicu istorijske deklaracije nezavisnosti Kosova", preneo je kabinet kosovskog predsednika sadržaj čestitke američkog predsednika.

SAD će nastaviti da podržava Kosovo da postane ravnopravni član >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međunarodne zajednice, poručio je Obama u čestitki.

Isti izvor je naveo da je Obama naglasio i da će "dok narod Kosova radi na zajedničkoj budućnosti", "SAD nastaviti da podržava multietničko, nezavisno i demokratsko Kosovo, u njegovim naporima da zauzme zasluženo mesto, kao punopravna članica zajednice država".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.