Izvor: Kurir, 12.Apr.2010, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama:Svet mora da se zavetuje na borbu protiv antisemitizma

VAŠINGTON, 11. aprila 2010. (Beta-AFP) - Američki predsednik Barak obama obeležio je danas Dan sećanja na holokaust rečima da svet mora da oda počast žrtvama nacističkog užasa time što će se ponovo zavetovati da će se boriti protiv genocida i antisemitizma. "Nikako ne smemo da tolerišemo govor mržnje i predrasude protiv jevrejskog naroda, koje traju do današnjih dana", rekao je Obama u pisanom saopštenju. Američki predsednik je dodao da svet zajedničkim snagama treba da radi na jačanju pravde i mira. 
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Danas obeležavanje Dana šoe u Izraelu

Izvor: NaDlanu.com, 12.Apr.2010

JERUSALIM, 12. aprila 2010. (Beta-AFP/AP) - Izraelci su danas uz dva minuta zvuka sirena odali poštu jevrejskim žrtvama nacizma pre i tokom Drugog svetskog rata. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je sinoć uoči obeležavanja Dana šoe (holokaust), osudio međunarodnu zajednicu zbog pretnji Irana...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.