Obama: SAD spremne za mogući napad iz Severne Koreje

Izvor: RTS, 22.Jun.2009, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: SAD spremne za mogući napad iz Severne Koreje

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da su SAD "spremne za svaku nepredviđenu okolnost" koja se tiče Severne Koreje, uključujući i za navodnu pretnju o spremnosti da ona lansira raketu dugog dometa ka Havajima.

Obama je u emisiji koja će danas biti emitovana na televiziji Si-Bi-Es rekao da ne želi da "spekuliše o hipotetičkim situacijama", ali da želi da uveri Amerikance u potpunu spremnost SAD za mogući pokušaj Severne Koreje da napadnu Havaje.

Japanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mediji javili su da izgleda kao da se Severna Korkea priprema za probu lanisiranja projektila dugog dometa oko 4. jula, američkog Dana nezavisnosti.

Američki ministar odbrane naredio je dodatnu zaštitu Havaja u slučaju da rakete prelete Tihi okean.

Obama je u emisiji obećao da SAD neće "nagraditi ratobornost i provokacije".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.