Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Pravda zadovoljena u slučaju Čelsi Mening

VAŠINGTON - Odlazeći američki predsednik Barak Obama izjavio je danas povodom svoje odluke da pomiluje transrodnog vojnika Čelsi Mening, osuđenog za špijunažu, da je on odslužio svoju kaznu.

"Budimo jasni, Čelsi Mening je odslužio tešku zatvorsku kaznu", rekao je Obama na posljednjoj konferenciji za novinare, prenosi AFP.

On je rekao da je ta 35-godišnja kazna bila "neadekvatna" u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odnosu na to što su optuženi za slična dijela dobili.

"Osjećam se veoma zadovoljno što je pravda zadovoljena", rekao je Obama.

Obama je donio tri dana prije isteka svog mandata, odluku o pomilovanju odnosno oslobađanju ili smanjenju kazne za više od 200 zatvorenika, među kojima je i transrodni vojnik Čelsi Mening, saopštila je Bijela kuća.

Mening (28), čije je pravo ime Bredli, osuđen je u avgustu 2013. godine na 35 godina zatvora za špijunažu zajedno sa drugim službenicima, nakon objavljivanja dokumenata na sajtu Vikiliks, a prema odluci predsjednika Obame, iz zatvora će izaći u maju.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.