Obama: Amerika sprema odgovor na hakerske napade

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016, 06:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Amerika sprema odgovor na hakerske napade

Predsednik SAD Barak Obama razmotriće lepezu odgovora na ruske hakerske napade koji su izvedeni na političke partije u SAD i moguće je da bilo kakva akcija u ovom smislu neće biti zvanično najavljena, saopštila je Bela kuća.

- Postoji niz načina koji su na raspolaganju predsedniku i on će razmotriti koji odgovor bi bio proporcionalan. Sasvim je moguće da će predsednik odabrati način koji nikad neće zvanično najaviti - rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Smatra se da bi iza upada u informacioni sistem Demokratske stranke i drugih organizacija mogla da stoji hakerska grupa "Fensi ber", koja je navodno povezana s glavnom obaveštajnom službom Rusije.

Desetine hiljada hakovanih dokumentata objavljeni su na "Vikiliksu".

(Telegraf.rs / Srna)


Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Obama udara na ruske hakere!

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2016

Predsednik SAD Barak Obama sprema nenajavljen odgovor na napad ruskih hakera na američke političke organizacije, saopštila je u utorak Bela kuća...- Postoji spektar načina kako predsednik može da odgovori na srazmeran način - rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest..."Američke obaveštajne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.