Novi predsednik SAD moraće da nagovara predsednika Kirgizije

Izvor: Vostok.rs, 04.Nov.2012, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi predsednik SAD moraće da nagovara predsednika Kirgizije

04.11.2012. -

Nezavisno od toga ko će postati predsednik SAD, Barak Obama ili Mit Romni, Vašington će se boriti za svoj status u Kirgiziji kako bi sačuvao svoju bazu na aerodromu Manas. O tome je u intervjuu Glasu Rusije ispričao politikolog Marat Kazapkajev. Prema njegovim rečima, u Avganistanu se nastavlja kontrateroristička operacija i zato je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << baza potrebna Amerikancima. Vašington svake godine plati 41 milion dolara za iznajmljivanje Manasa. Ipak, predsednik Kirgizije Almazbek Atambajev je više puta izjavljivao da će baza biti zatvorena kada istekne rok ugovora - 2014. godina. Tako da će novi predsednik SAD imati dve godine da ubeđuje vlasti Kirgizije.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD: Ekonomske teme odlučuju izbore

Izvor: B92, 04.Nov.2012

Beograd/ Vašington/Najrobi -- Kampanja za izbor predsednika SAD ušla je u završnicu, a istraživanja pokazuju da su Obama i Romni izjednačeni po broju direktno dobijenih glasova...Ipak, Obami se daju veće šanse da ostane u Beloj kući, zbog specifičnosti američkog izbornog sistema...Šest milijardi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.