JAHJAGA TRAŽI PRIZNANJE OD UČESNIKA SAMITA

Izvor: Kurir, 28.Maj.2011, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAHJAGA TRAŽI PRIZNANJE OD UČESNIKA SAMITA

PRIŠTINA- Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je petak u Varšavi na večeri učesnika samita zemalja Srednje i Istočne Evrope, na kojoj je bio i američki predsednik Barak Obama, zatražila od svih zemalja da priznaju Kosovo, jer je njegova nezavisnost izraz volje njegovog naroda.

Jahjaga u Varšavi pozvala sve zemlje da priznaju Kosovo 28.05.2011

"Želim da kažem da zemlje koje nisu priznale Kosovo treba to da urade, jer je to u saglasnosti sa slobodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izraženom voljom svih građana moje zemlje i to će poslužiti stabilnosti regiona", rekla je Jahjaga.

Ona je, kako prenose prištinski meediji, naglasila da se Kosovo nalazi na najvažnijim putevima i koridorima između istoka i zapada.

Zahvaljujući SAD i Evropskoj uniji na podršci koju su dali Kosovu, kosovska predsednica je rekla da je budućnost Kosova i celog regiona Balkana u članstvu EU i da to nema alternative.

Televizija Kosova posebno ističe susret predsednice Kosova sa predsednikom SAD Barakom Obamom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.