Izvinjenje Obame zbog spaljivanja Kurana

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvinjenje Obame zbog spaljivanja Kurana

KABUL, 23. februara 2012. (Beta-AFP) - Američki predsednik Barak Obama izvinio se avganistanskom narodu zbog spaljivanja primeraka Kurana u američkoj vojnoj bazi u Avganistanu, saopštilo je avganistansko predsedništvo.

KABUL, 23. februara 2012. (Beta-AFP) - Američki predsednik Barak Obama izvinio se avganistanskom narodu zbog spaljivanja primeraka Kurana u američkoj vojnoj bazi u Avganistanu, saopštilo je avganistansko predsedništvo."Želim da izrazim najiskrenije >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << žaljenje zbog tih incidenata. Upućujem najiskrenije izvinjenje vama i avganistanskom narodu", naveo je Obama u pismu avganistanskom predsedniku Hamidu Karzaiju u kojem je dodao da je u pitanju "greška ... počinjena iz nepažnje".Obama je pružio "garancije da će biti preduzete mere kako se tako nešto ne bi ponovilo uključujući i pozivanje na odgovornost".Primerci svete knjige islama, Kurana, spaljeni su u utorak u američkoj vojnoj bazi u Bagramu, severno od Kabula što je izazvalo velike antiameričke proteste.Avganistansko predsedništvo nešto kasnije je saopštilo da je "jedan američki oficir iz neznanja" odgovoran za spaljivanje primeraka Kurana.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: Izvinite što smo spalili Kuran

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2012

Američki predsednik Barak Obama izvinio se avganistanskom narodu zbog spaljivanja primeraka Kurana u američkoj vojnoj bazi u Avganistanu, saopštilo je avganistansko predsedništvo..."Želim da izrazim najiskrenije žaljenje zbog tih incidenata. Upućujem najiskrenije izvinjenje vama i avganistanskom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Obama se izvinio Karzaiju zbog spaljivanja Kurana

Izvor: Blic, 23.Feb.2012

Američki predsednik Barak Obama poslao je danas pismo predsedniku Avganistana Hamidu Karzaiju, u kojem mu se izvinjava zbog spaljivanja primeraka Kurana u američkoj vojnoj bazi u Avganistanu. Obama poslao pismo izvinjenja jer je jedan američki vojnik spalio Kuran u Avganistanu.."U pismu, koje je američki...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.