Amerikanci odaju poštu stradalim vojnicima

Izvor: VOA, 30.Maj.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci odaju poštu stradalim vojnicima

Predsednik Barak Obama je poslednji put u svojstvu glavnokomandujućeg predsedavao ceremonijom povodom današnjeg praznika Dana sećanja na pale borce na Arlingtonskom groblju. Američki predsednik je položio venac na Grob neznanog junaka tokom svečane ceremonije kojom je odata pošta američkim vojnicima koji su stradali u ratovima.  "Nacija pruža sliku o sebi ne samo zahvaljujući ljudima koje stvara već i onima kojih se seća. Mi to činimo ne samo podizanjem zastave već i uzdizanjem naših suseda. Ne samo minutom ćutanja već i sprovodjenjem ideala, pruženih prilika, slobode i jednakosti za koje su se oni borili", rekao je predsednik Obama. 

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanci odaju poštu stradalim vojnicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2016

Predsednik SAD Barak Obama je poslednji put u svojstvu glavnokomandujućeg predsedavao ceremonijom povodom današnjeg praznika Dana sećanja na pale borce na Arlingtonskom groblju...Obama je položio venac na Grob neznanog junaka tokom svečane ceremonije kojom je odata pošta američkim vojnicima koji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.