Izvor: TvojPortal.com, 21.Nov.2012, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prepolovljena dobit banaka u prvih devet meseci 2012.

Tvoj portal  Dobit banaka u Srbiji pre oporezivanja u prvih devet meseci ove godine iznosila je 12 milijardi dinara, što je upola manje (52,3 odsto) nego u istom periodu 2011, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).
Profitabilno je poslovalo 19 banaka, koje su zajedno imale dobit pre oporezivanja od 29,8 milijardi dinara, dok je negativno poslovalo 14 banaka koje su zabeležile gubitak od 17,8 milijardi dinara, navodi se u kvartalnom izveštaju NBS o poslovanju bankarskog sektora.

>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << />
Prva po visini dobiti pre oporezivanja je Banka Intesa sa dobitkom od 7,3 milijarde dinara.
Na drugom mestu je Raiffeisen banka sa pet milijardi dinara, a sledi UniCredit sa dobiti od 3,9 milijardi dinara.
Na četvrom mestu je Komercijalna banka sa 3,3 milijarde dinara dobiti pre oporezivanja, a na petom mestu AIK sa tri milijarde dinara dobiti.
Najveći gubitak, pre oporezivanja, imala je Razvojna banka Vojvodine - 7,9 milijardi dinara.
Izvor:bizlife.rs

Pogledaj vesti o: Banca Intesa

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.