Usmrćen i ostavljen na drumu

Izvor: Večernje novosti, 23.Mar.2017, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usmrćen i ostavljen na drumu

Ipak optužnica za ubistvo mladića iz sela Obrovac. Sada osumnjičen Marko Milovanov iz Tovariševa VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu, posle više od godinu dana, završilo je istragu o smrti Tihomira Ponjevića (23) iz Obrovca, kod Bačke Palanke, a optužnica je podignuta protiv Marka Milovanova (38) iz obližnjeg Tovariševa. Ponjević je usmrćen udarcem auto-dizalicom po glavi, u noći između >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 1. i 2. marta 2002. godine, a do pre dve godine, tačnije maja 2015, verovalo se da je mladić žrtva saobraćajne nesreće i nesavesnog vozača koji je pobegao. Beživotno Ponjevićevo telo pronađeno je 2. marta pre deceniju i po na kolovozu magistralnog puta u Tovariševu, i tada je protiv nepoznate osobe podneta krivična prijava, zbog nepružanja pomoći povređenom. Godinama se tragalo za odbeglim vozačem, koji je, kako se mislilo, u Tolstojevoj ulici, kod broja 2, usmrtio i ostavio mladića iz Obrovca. Otac nastradalog Tihomira, sada pokojni Kosta Ponjević, od prvog trenutka je sumnjao da je njegov sin žrtva saobraćajke i bio je ubeđen da je mladić ubijen. Sada se ispostavilo da je bio u pravu, ali nije doživeo da sazna tu istinu, jer je umro 2014. godine. I majka Draga i sestra Nevenka su tražile da krivac bude priveden pravdi i odgovara za nedelo koje je počinio. - Samo kad sam i to doživela - suznih očiju, gledajući u sinovljevu fotografiju, govorila nam je pre dve godine majka Draga, ponovo proživljavajući sinovljevu smrt kao i te 2002. godine. - Svi su govorili šta se dogodilo i ko je kriv za smrt mog Tihomira, ali niko ništa nije preduzimao. Sestra Nevenka Knežević tada je kazala da će se na suđenju čuti mnogo toga, o čemu se prethodnih godina samo šapatom govorilo među meštanima dva sela. - Milijardu puta smo pokušavali da rekonstruišemo tu, kako su nam rekli, kobnu saobraćajku i nikako se ništa nije uklapalo - govorila je Nevenka o svojim i sumnjama svoje porodice. - I da ga je udario retrovizor kamiona, kako se mislilo, ne bi imao samo povredu po glavi, već i na telu. Sumnje Tihomirove porodice potvrđuje i ključna rečenica u zapisniku o uviđaju, od 5. marta 2002. godine, "da na licu mesta nema tragova saobraćajne nesreće". UDARCI AUTO-DIZALICOM MILOVANOV se, kako saznajemo, tereti da je kobnog dana, pre 15 godina, ispred lokala "Točak", udarcem po glavi auto-dizalicom usmrtio Ponjevića. Potom ga je, kako se sumnja, automobilom prevezao nekoliko kilometara dalje, izbacio na put i ostavio. Tihomir Ponjević je imao povredu na glavi i desnoj ruci.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ISTINA OTKRIVENA POSLE 15 GODINA: Mladić iz Obrovca ubijen auto - dizalicom, a ne u saobraćajki

Izvor: Kurir, 23.Mar.2017

...Ponjević je usmrćen udarcem auto-dizalicom po glavi, u noći između 1 i 2 marta 2002 godine, a do pre dve godine, tačnije maja 2015, verovalo se da je mladić žrtva saobraćajne nesreće i nesavesnog vozača koji je pobegao..Beživotno Ponjevićevo telo pronađeno je 2 marta pre deceniju i po...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.