Tim za borbu protiv narkomanije uskoro u Bačkoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 10:04

Tim za borbu protiv narkomanije uskoro u Bačkoj Palanci

Buduća saradnja i kreiranje multidisciplinarnog tima, sa ciljem uspostavljanja što kvalitetnije koordinacije relevantinih aktera, u zaštiti prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti, teme su o kojima se govorilo na sastanku predstavnika Kancelarije za borbu protiv zlopotrebe droga Vlade Republike Srbije, članova beogradskog Udruženja "Izlazak'' i lokalnih funkcionera opštine Bačka Palanka.

"Razmenjena su iskustva, mišljenja, a skrenuli smo pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i na probleme, sa kojima se susrećemo tokom rada boreći se protiv zloupotrebe droga. Narednih dana trebalo bi da bude izabran koordinator tima za našu opštinu, zatim sledi odlazak u Beograd gde će biti potpisan protokol o formiranju multidisciplinarnog tima", izjavio je za RTV Srđan Belik iz Udruženje za borbu protiv narkomanije Hope - Bačka Palanka, inicijator sastanka.

"Do sada smo u šest lokalnih samouprava oformili timove za borbu protiv narkomanije, Sremskoj Mitrovici, Loznici, Šapcu, Boru, Majdanpeku i Novom Pazaru, sa ciljem da se pojača koordinacija službi, koje deluju u ovoj oblasti. Bačka Palanka je posebno interesantna sa svojim iskustvima, imajući u vidu da je pogranično područje", rekao je Jovan Vojnović iz Kancelarije za borbu protiv zloupotrebe droga i psihoaktivnih supstanci Vlade Republike Srbije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Doma zdravlja ''Dr Mladen Stojanović", Osnovnog suda, Nacionalne službe za zapošljavanje, Osnovnog javnog tužilaštva, Centra za socijalni rad, Kancelarije za mlade, Crvenog krsta, Policijske stanice i Organizacije civilnog društva, koja obavlja delatnosti u oblasti borbe protiv zloupotrebe droga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.