Na granici se čeka i do četiri sata

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na granici se čeka i do četiri sata

U Srbiji je danas pojačan saobraćaj, kako na putevima, tako i na naplatnim rampama i graničnim prelazima, gde se najveća zadržavanja od više sati beleže na Batrovcima, a na Horgošu do sat vremena, saopštava AMSS.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, zbog dužih zadržavanja na ulasku u Hrvatsku i punog međuprostora, formiraju se duge kolone i na našem prelazu, zbog čega su sveukupna zadržavanja višesatna, a samo na našem prelazu se vozači zadržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << oko najmanje četiri sata.

Zato se savetuje da koriste prelaze Šid, Bačka Palanka, Sot, Bogojevo ili Bezdan.

Zadržavanja za putnička vozila na Horgošu su često promenljiva i kreću se u intervalima od 30 do 60 minuta. Osetno veći broj vozila je tokom dana moguć i na manjim prelazima kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II, a na kojima je radno vreme od sedam do 19 sati, pa zato treba koristiti i Kelebiju ili Bački Breg.

Zadržavanja od takođe 30-60 minuta očekuju se danas i na prelazu Gostun sa Crnom Gorom, kao i na prelazima sa Makedonijom i Bugarskom.

Prema poslednjim informacijama dobijenih "Puteva Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na Graničnom prelazu Batrovci putnička vozila danas čekaju oko sat vremena. U oba smera otvoreno je nekoliko traka, ali zahvaljujući efikasnom radu carinskih službi, kontrola dokumenata se obavlja brže.

Formirano je nekoliko kolona, ali se vozila relativno brzo pomeraju.

I službenici granične policije potvrđuju da je danas intenzitet saobraćaja nešto mirniji.

S obzirom na to da smo tek blizu polovine avgusta, gužve se očekuju i narednih dana,pogotovo tokom vikenda. Jači intenzitet saobraćaja potrajaće verovatno do septembra, a do tada i dalje traje apel vozačima da se mogućnosti koriste alternativne granične prelaze.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Gužve na GRANICI: Čeka se na ulaz u zemlju

Izvor: OkRadio.rs, 13.Avg.2018, 09:17

Vranje - Prema podacima od nedelje, tokom 24 časa na graničnom prelazu Preševo u Srbiju je ušlo 14 hiljada putničkih vozila, 250 autobusa, sa ukupno oko 50.000 putnika. Putnici koji putuju iz Grčke, preko Makedonije, za ulazak u Srbiju tokom vikenda su čekali i do 60 minuta, a na izlazu iz zemlje...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.