Izvor: N1 televizija, 14.Maj.2017, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć postupak kontrole u MUP-u zbog suspendovanog policajca

Nakon što su predstavnici političkih stranaka i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) medijima pokazivali dokumenta i tvrdili - jedni, da je policajac iz Bačke Palanke suspendovan posle pisma Zvedana Jovanovića ministru Nebojši Stefanoviću, a drugi da je sve po zakonu - podatke o slučaju prikuplja i vršilac dužnosti Zaštitnika građana.

: N1

Miloš Janković će sledeće nedelje odlučiti da li će o tom događaju pokrenuti postupak kontrole u MUP-u.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Mi smo sad došli, povodom ovog poslednjeg slučaja, u jednu situaciju da, ne običan građanin koji je laik koji se trudi da zaštiti svoja prava koji i nije nadležan, nego i eksperti i stručnjaci koji jako dobro poznaju materiju izlaze sa stavom da je Zaštitnik građana jedini organ koji ima kapacitet da utvrdi istinu u ovom slučaju. To je zaista poražavajuće", izjavio je Janković.

On dodaje i da je ovakvoj situaciji u MUP-u doprineo i zakon o policiji.

Jedan od razloga zbog kog je Zaštitnik građana kritikovao zakon o policiji je i taj da je Sektor unutrašnje kontrole dužan da informacije sa kojima raspolaže direktno i bez odlaganja prosleđuje ministru policije, kom i odgovara.

Sistem unutrašnje kontrole nije odgovarajuće napravljen, zato imamo i dvostruke standarde kada su u pitanju slučajevi kojima se taj sektor bavi, ističe Saša Đorđević iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

"Kad je reč o slučaju rušenja u Hercegovačkoj ulici mi još godinu dana ne znamo šta se desilo zbog čega policija nije reagovala, dok u ovom slučaju kada Zvezdan Jovanović uputi pismo ministru unutrašnjih poslova Sektor unutrašnje kontrole reaguje hitno i odmah", objašnjava Đorđević.

Podsetimo, na dojavu da se ispred jednog kafića u Bačkoj Palanci prodaje droga, zajedno s interventnom policijom, reagovao je i policajac Dalibor Karanović.

Prišao je grupi mladića i tražio im legitimacije. Jedini koji je to odbio da učini bio je sin Zvezdana Jovanovića.

Policajac Karanović tvrdi da je Jovanovićev sin odveden do policijske stanice na utvrđivanje identiteta, dok majka privedenog mladića tvrdi da je policajac repetirao pištolj na njenog sina.

Slučaj je dospeo i do tužilaštva međutim, posle saslušanja 11 svedoka, tužilac iz Bačke Palanke tražio je svoje izuzeće, te je čitav predmet sada u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

MUP: Postupak pokrenut dva meseca pre pisma Jovanovića

Izvor: N1 televizija, 15.Maj.2017, 13:40

Sektor unutrašnje kontrole pokrenuo je postupak protiv policajca Dalibora Karanovića iz Bačke Palanke, dva meseca pre nego što se Zvezdan Jovanović pismom obratio ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, saopšteno je iz MUP-a Srbije...Policijski službenik Dalibor Karanović tvrdi da...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.