Mirović posetio gerontološki centar u Bačkoj Palanci

Izvor: RTS, 01.Okt.2017, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović posetio gerontološki centar u Bačkoj Palanci

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, posetio je gerontološki centar "Bačka Palanka" i uručio simbolične poklone korisnicima ove ustanove.
"Srbija ima snage, da svakoj ustanovi socijalne zaštite obezbedi profesionalizam, kvalitetne tehničke uslove i standarde koji su zakonom propisani, to je pitanje organizacije i odnosa prema najstarijima", poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Mirović tokom obilaska gerontološkog centra u pratnji pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Predraga Vuletića, saopštila je Pokrajinska vlada.

On je podsetio da se Pokrajinska vlada prošle godine fokusirala na otklanjanje brojnih problema u zdravstvu i drugim oblastima, te da će ova godina sa projektima koji su u pripremi i ulaganjima u ovaj segment, biti u znaku poboljšanja socijalne zaštite.
Predsednik Pokrajinske vlade, najavio je takođe projekte za unapređenje drugih ustanova širom Vojvodine, među kojima i proširenje kapaciteta gerontološkog centra u Novom Sadu, u koji će kako je rečeno, biti usmerena sredstva u vredosti od milion evra.
Direktor gerontološkog centra Milan Bajić, istakao je da se današnja problematika socijalne zaštite u kojoj se sve više ističe potreba za proširenjem usluga i kapaciteta ustanova socijalne zaštite, uz pomoć i direktive pokrajinskog sekretarijata i ministrastva, kreće u smeru podrške i očuvanja porodice.
Gerontološki centar Bačka Palanka trenutno ima 110 korsnika, i podrazumeva usluge četiri entiteta iz sfere socijalne zaštite: usluge domskog smeštaja, službu za dnevne usluge u zajednici, podeljene u dva krila u samom objektu, zatim povremeni smeštaj u prihvatilištu kao i usluge dnevnog boravka u klubovima za odrasla i invalidna lica, koje su u fazi licenciranja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bačka Palanka: Pokloni smeštenima u gerontološkom centru

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2017

Korisnici Gerontološkog centra u Bačkoj palanci dobili su simbolične poklone povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obeležava danas...Poklone su uručili pokrajinski premijer Igor Mirović i sekretar za socijalnu politiku Predrag Vuletić...Mirović je poručio da se Pokrajinska vlada...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.