Euro NCAP: Pet zvezdica za BMW Seriju 5

Izvor: Nacionalna klasa, 16.Apr.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euro NCAP: Pet zvezdica za BMW Seriju 5

Nova BMW Serija 5 dobila je maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu, sa ukupnom ocenom od 81%. Automobil je potvrdio dobru opštu zaštitu putnika zahvaljujući novoj platformi uz poboljšane rezultate sistema autonomnog kočenja.



Visoku ocenu BMW >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << Serija 5 dobila je i za zaštitu pešaka zahvaljujući standardnoj ugradnji sistema upozoravanja i aktivnog poklopca motora.

“BMW je predvodnik sa novom Serijom 5 koja ima dosta sistema koji pomažu vozaču, a Euro NCAP veruje da će to transformisati bezbednost u narednim godinama2, izjavio je Mihiel van Ratingen (Michiel van Ratingen), generalni sekretar Euro NCAP-a.



Istovremeno je testiran i Fiatov model Doblo, koji je dobio samo tri zvezdice usled korištenja zastarele platforme i nedostatka tehnologije za izbegavanje sudara. Ratingen je rekao da Fiat trenutno u ponudi ima nekoliko modela koji su dugo na tržištu i čija bezbednost dosta zaostaje za liderima u klasi.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.