BMW X3 krenuo na ledeni drift po Rusiji

Izvor: Autoportal.rs, 02.Mar.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW "X3" krenuo na ledeni drift po Rusiji

Tjuneri obično svoj posao obave tako što za određeni agregat naprave novu mapu motora čime mu povećavaju snagu i obrtni momenat ali naravno i oduzmu koju godinu života. Ovoga puta otišlo se korak dalje i motor je u potpunosti zamenjen.

U Rusiji se nedavno u driftu po ledu obreo jedan BMW "X3 M50d". Ne, nije u pitanju greška, radi se o "F25 X3" modelu u koji je jedan zaljubljenik u dizel agregate ugradio "N75S" motor koji se obično može naći u "M50d" >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << modelima. I kako to nije bilo dovoljno povećao mu je snagu na 550 konja a maksimalni obrtni momenat na 1 000Nm.

Kako bi se izborio sa dodatnom snagom manji član SUV porodice dobio je određene delove većeg "X5" modela. U pitanju je drugačiji sistem menjača, diferencijal i dodatno hlađenje. Brojke kažu da mu je ubrzanje od 0 do 100 na sat 3.6 sekundi dok od 100 do 200 na sat stigne za 9.5 sekundi. Razdaljinu od 400 metara savlada za 12 sekundi.

Kako je do sada bio vlasnik Audi "A5", Ford "Mondeo" i BMW "X6" modela ovaj vlasnik očito zna šta radi kada bira i prepravlja automobile. Kako sam kaže potrošnja se sada kreće između 12 i 14 litara na 100 pređenih kilometara.


Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.