Vučić: Zašto nisam došao na proslavu BIA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Zašto nisam došao na proslavu BIA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsednik Srbije ponovio je danas da neće da učestvuje u javnim događajima, u kojima ne mogu da učestvuju svi novinari i postave svako pitanje koje žele.

"To je bio razlog zašto nisam došao na proslavu BIA, jer neću da me bilo ko štiti od vas, iz Insajdera, iz američke TV N1, od bilo koga drugog, bilo ko da me štiti, zato što mislim da imamo dovoljno argumenata da pobedimo i neradnike i lopove u politici, zato što mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da uvek imamo snažnije argumente, što naša dela i reči mogu da budu mnogo ubedljiviji od sprečavanja nekoga da drugačije misli ili iznese drugačiji argument" poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je to rekao odgovarajući na pitanja novinara na Batajnici a u vezi sa tim što neki novinari nisu mogli da prisustvuju svečanosti BIA, a na koju iz protesta zbog toga ni on nije otišao.

Vučić je rekao da može i da postavi kontra - pitanje: "Kako to da malo koga zanima činjenica da neki od onih o kojima niko ne želi ništa loše da kaže neće da puste novinare koji drugačije misle od njih u svoje prostorije, nego dođu dvojica gorila pa ih izbacuju napolje".

Kako je rekao, pošto postoje i teorije da su sve dogovorili on i direktor BIA Bratislav Gašić, ne može ni da objasni koliko je bio ljut zbog uskraćivanja prisustva novinarima, jer je i dan ranije zamolio da bude sve u redu i da ne bude bilo kakvih problema.

Objasnio je da su iz BIA imali svoje objašnjenje da neki nisu imali akreditacije, da je "jedna dovela drugaricu sa ulice, pa ne može tako. . . ".

"Nisam to uopšte želeo da slušam", dodao je Vučić i naznačio da je rekao da se puste i ti novinari, ali su već bili otišli, te je to bio razlog zašto nije došao na svečanost.

On je odgovarajući i na pitanje u vezi sa saopštnjem PS koje vodi Aleksandar Vulin u kome je novinar nazvan narkomanom rekao da iskreno ne zna tačno o čemu se radi.

Rekao je da je toliko toga urađeno, sve ono što nije urađeno u poslednjih 15 - 20 godina.

Dodao je i da pri svemu tome, zbog svakojakih zluradih komentara mora da kaže "da, za razliku od njih koji uvek moraju da počinju sve svoje kampanje time da će da završe u zatvoru, jer uvek negde imaju u podsvesti i znaju šta su krali i pljačkali i otimali, pa se sopstvene senke plaše", da imovina njegova i porodice nije uvećana, već umanjena u prethodnih pet godina.

"Ne interesuje me nikakvo bogatstvo - interesuje me napredak Srbije i boriću se za ovu zemlju - za slobodu i vašu da postavljate pitanja, ali i za moje pravo da odgovorim" rekao je predsednik Srbije, pošto je više puta prekinut.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.