Varaju se ako misle da je Srbija lak plen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Varaju se ako misle da je Srbija lak plen"

Snažne bezbednosne snage se nalaze na jugu zemlje i neće dozvoliti da dođe do nečega, a svi koji misle da će Srbija biti lak plen, grdno su se prevarili, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Sve naše bezbednosne strukture rade punom parom. Zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, BIA i našom Službom za borbu protiv terorizma formirali smo štab koji svakodnevno zaseda i kontroliše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve što se dešava na našoj teritoriji, istakao je Stefanović u intervjuu Sputnjiku.

Bezbednosne strukture Srbije su, dodao je on, zainteresovane za lica koja su bila u borbi na strani Islamske države i koji su se vratili u zemlju.

U skladu sa zakonom obavljamo strogu kontrolu svih osoba za koja mislimo da mogu biti bezbednosni izazov za Srbiju.

Pojačana je kontrola nad migratornim talasima lica koja prolaze kroz Srbiju, jer uvek postoji opasnost da su neki od njih potencijalni teroristi, istakao je Stefanović.

On je napomenuo da Srbije ima dobru saradnju sa zemljama u regionu i drugim državama, pošto je "vrlo važno da i oni koji pomažu tim ljudima budu procesuirani, jer je to najbolji način borbe protiv Islamske države.

Na pitanje o najavljenoj reorganizaciji policije i otpuštanju jednog broja njenih pripadnika, Stefanović je odgovorio da će svako ko bude u programu racionalizacije dobiti otpremninu predviđenu socijalnim programom.

"Što se tiče reorganizacije policije, nakon usvajanja novog zakona o policiji, koji će se, verujem, u januaru naći pred poslanicima, ojačaćemo organizacione jedinice koje su nosioci borbe protiv korupcije i kriminala, ali i unutar MUP, poput Sektora unutrašnje kontrole", rekao je on.

Stefanović je naveo da je tokom 2015. godine policija u Srbiji otkrila više od 2.000 krivičnih dela sa elementima korupcije, što je za oko deset odsto više nego 2014.

Koliko god neki pokušavali da omalovaže rad policije, mislim da je rezultat koji je napravljen u borbi protiv kriminala i korupcije pokazao da ona i te kako zna šta radi i da zajedno sa tužilaštvom pravimo rezultate kakvi nisu viđeni u Srbiji prethodnih godina, konstatovao je on.

Očigledno ne razumeju da je došlo vreme u kojem nema onih koji su nedodirljivi, da sada tužilaštvo i policija saslušavaju svakoga ko je osumnjičen za krivično delo, a biće privedeni samo oni za koje postoji dovoljno dokaza da se to delo procesuira, naglasio je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Bezbednosne strukture rade punom parom, SRBIJA NIJE LAK PLEN

Izvor: Blic, 08.Jan.2016

- Sve srpske bezbednosne strukture rade punom parom, a na jugu zemlje se nalaze snažne bezbednosne snage - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i poručio svima onima koji misle da će Srbija biti lak plen da su se grdno prevarili...U izjavi za srpsku redakciju Sputnjik Stefanović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.