Lončar pravda izbor Gašića: To je neplaćena funkcija

Izvor: N1 televizija, 25.Dec.2017, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar pravda izbor Gašića: To je neplaćena funkcija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je danas da je lično molio brata šefa BIA Bratislava Gašića, Bobana, da preuzme mesto u Nadzornom odboru Kliničkog centra u Nišu. Kaže da je to njegov izbor i njegova odgovornost, dodajući da se radi o neplaćenoj funkciji.

Izvor: N1

Lončar je to izjavio obilazeći prve pacijente koji su primljeni u niški Klinički centar.

Da li je ovde kao u hotelu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pitao je ministar zdravlja prve pacijente koji su od danas smešteni u novu zgradu Kliničkog centra u Nišu. Sa starom je, potvrđuju pacijenti, neuporediva. U novim dvoktevetnim sobama, sve je – na dugme.

Koje je zašta? "Ne znam, nisam stigla da isprobam. Samo što sam došla i onda odjednom gužva, nisam stigla da isprobam", rekla je Marica Đorđević iz Niša.

"Novo je sve. I onda sreća da sam ovde prvi pacijent na tim novim aparatima", kaže Biljana Savić iz Leskovca. Na pitanje da li joj to daje sigurnost, ona kaže: "Kako da ne, mnogo mi to znači".

U novoj zgradi sada se radi dijagnostika, pacijenti dobijaju terapiju, a operativni program počinje za tri dana.

"Šta se radi ovde? Snimaju se. Ima magnet, ima skener", izjavio je Hranislav Petrović, električar.

N1: Koje Vi radove izvodite?

Petrović: "Elektroradove. Svetla proveravamo".

To što su oko KC i u njemu i dalje, pored pacijenata i pojedini majstori, po objašnjenju ministra ne znači da je KC i dalje gradilište. Jedini preostali posao je, kaže Lončar, da se iz starog dela u novu zgradu prebace svi pacijenti.

"Znači dogovor je sledeći: pacijenti koji leže u starom delu ostaće tamo da slučajno ne prenesu neku infekciju, a svi novi pacijenti biće ovde", rekao je Lončar.

 Najavljuje da će tako biti do kraja januara. Dok se prebacuju pacijenti, trebalo bi da stigne i upotrebna dozvola. Za peti sprat koji je ministar obišao i na kome su prvi pacijenti, još je nema. Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, objekat ima dozvolu za gradnju, za upotrebnu ne.

Održavanje 50 hiljada kvadrata i tehnički zahtevne zgrade, uz pružanje medicinskih usluga, biće, kaže ministar, najveći izazov. Tehnički tim biraće nadležni u niškom Kliničkom centru, a članove nadzornog odbora – bira on. Izabrao je mlađeg brata Gašića.

"To je neplaćena funkcija. Čovek će trošiti svoje gorivo, svoj telefon, svoje sve. Da je više takvih kao što je Boban Gašić i Bata, takvih domaćina u Srbiji...ne znam gde bi nam bio kraj. Još jednom mu se zahvaljujem što pomaže sa privrednicima da ulaže u zdravstvo je. Moj izbor je, moja odgovornost", kaže Lončar.

Odgovornost za pacijente ima medicinsko osoblje. Sada je raspored takav da rade u dve zgrade – novoj i staroj, sa novim i starim pacijentima.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

KC Niš još nema upotrebnu dozvolu, ali prima pacijente

Izvor: N1 televizija, 25.Dec.2017

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je danas da je lično molio brata šefa BIA Bratislava Gašića, Bobana, da preuzme mesto u Nadzornom odboru Kliničkog centra u Nišu. Kaže da je to njegov izbor i njegova odgovornost, dodajući da se radi o neplaćenoj funkciji...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.