BIA upozorila Dačića na moguću diverziju

Izvor: RTS, 14.Feb.2013, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIA upozorila Dačića na moguću diverziju

Bezbednosno-informativna agencija javila, preko direkcije policije, premijeru Ivici Dačiću da je na avionu kojim se vraća iz Irske moguća diverzija, rekao za RTS državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić.

21.18 - Avion Vlade Srbije u kome se nalazi premijer Ivica Dačić sleteo na beogradski aerodrom, javlja izveštač RTS-a. 

Bezbednosno-informativna agencija upozorila je premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivicu Dačića, preko direkcije policije, da je na avionu kojim se vraća iz Irske moguća diverzija, rekao je za Radio-televiziju Srbije Vanja Vukić, državni sekretar u MUP-u Srbije.

Premijer je, posle konsultacija sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, ipak, odlučio da putuje avionom i da se večeras zbog neodložnih poslova istim avionom vrati u Srbiju.

MUP Srbije je saopštio da je na osnovu informacije Bezbednosno-informativne agencije, direkcija policije obavestila premijera Dačića da BIA raspolaže saznanjima o tome da vođe pojednih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije.

"Kvar bi izazvao delimično oštećenje i nakon poletanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u poslednje vreme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata", navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATENTAT: BIA upozorila Dačića da ne seda u avion!

Izvor: Kurir, 14.Feb.2013

BIA raspolaže saznanjima o tome da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Srbije, izazovu kvar na letelici..BEOGRAD - Na osnovu informacije Bezbednosno-informativne agencije, Direkcija policije obavestila je večeras predsednika Vlade...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.