Izvor: RTV 5, 18.Apr.2012, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Započeta gradnja autoputa kroz Grdeličku klisuru

Radovi na dve deonice južnog kraka Koridora 10 autoputa E75 - Grabovnica-Grdelica i Vladičin Han-Donji Neradovac, koštaće oko 100 miliona evra, a novac će biti obezbeđen iz zajma Svetske banke. Gradi se u ovoj fazi 31 kilometar puta, radove izvodi grčka kompanija "Terna", ali se očekuje da budu angažovani i naši podizvođači.
Ministar Mrkonjić je ukazao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << da će ove godine sa završetkom mandata aktuelne vlade biti završeno 200 kilometara auto-puteva na Koridoru 10 i naglasio da smatra da je to veliki rezultat.Novinari su pitali Mrkonjića i kada će biti završen deonica autoputa od Preševa prema Bujanovcu, na šta je on objasnio da su tu postojale poteškoće zbog eksproprijacije zemljišta i nedostatka novca, jer se ta deonica finansira iz budžeta, ali i da očekuje da će u naredna tri meseca i ta deonica biti završena

Direktor "Koridora" Srbije Mihajlo Mišić najavio je da će za 20 dana biti otvoreni tenderi za najpovoljnijeg izvođača radova za dve deonice od Grdelice prema Caričinoj dolini. Taj deo puta podrazumeva izgradnju dva tunela, naveo je Mišić. On je precizirao da je za deonice s tunelima predviđeni rok gradnje tri godine, a za ostale manje zahtevne dve godine. Cilj je da na svih 12 lotova, na koliko je podeljen južni krak Koridora 10, budu otvorena gradilišta, istakao je Mišić.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.