Izvor: Blic, 12.Apr.2010, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapalio se autobus s decom koja su se vraćala iz Srbije

Na autoputu Beograd-Zagreb kod Brodskog Stupnika zapalio se jutros, oko četiri časa, autobus u kome je bilo 37 putnika, među kojima 28 dece koja su se vraćala sa takmičenja u tekvandou u Srbiji. Jedna devojčica je povređena, a autobus je izgoreo.

Putnici su videli dim u autobusu u javili vozaču koji je zaustavio autobus. Deca i ostali putnici uspeli su da istrče na vreme. Jedna devojčica je prilikom izlaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pala i slomila ruku, pa joj je pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu.

Autobus zagrebačke registracije, potpuno je izgoreo, a njegovi putnici prevezeni su drugim autobusom u Zagreb. Policija obavlja uviđaj, a saobraćaj se obavlja normalno.

Putnici su se vozili autobusom koji je u vlasništvu zagrebačke kompanije "Deni Bus" d.o.o. Suprug vlasnice kompanije rekao je za portal Index da je šokiran time što se dogodilo.

On je rekao da je pričao sa vozačima autobusa, koji su mu rekli da su čuli da je nešto počelo da se dimi i da šušti.

"Mislili smo da je guma. Stali smo i izašli da pogledamo. Videli smo dim i osetili čudan miris, odmah sam se vratio u autobus, otvorio sva vrata i sve isterao napolje", rekao je jedan od vozača i dodao da je ceo autobus izgoreo u roku od pet - deset minuta.

Prema prvim informacijama, do požara je došlo u glavnom šasijskom sklopu. Nemački autobus marke Neoplan star je 14 godina, svakih 15.000 kilometara ide na servis, a suprug vlasnice je rekao za Index da je krajem marta vozilo bilo na tehničkom pregledu i tada je sve bilo ispravno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.