Zamena zemljišta na trasi Koridora

Izvor: B92, Beta, 15.Jul.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamena zemljišta na trasi Koridora

Bela Palanka -- Ministarstvo poljoprivrede Srbije potpisalo je u Beloj Palanci 26 ugovora o zameni privatnog poljoprivrednog zemljišta na trasi Koridora 10 za državno zemljište

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin kazao je da je reč o delu zemljišta na deonici od 32 kilometra autoputa od Niša do Crvene Reke u belopalanačkoj opštini i naglasio da su na taj način rešeni pravni uslovi da se izgradnja Koridora 10 nastavi.

"Cilj je da izvrši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamena na svim deonicama autoputa i posle ovoga idemo na deonicu kod Subotice, potom na zaobilaznicu oko Beograda i na drugim mestima", rekao je on i dodao da se "vlada trudi da država ne troši uzalud novac koji bi mogao da se iskoristi na bolji način".

Projekat zamene, istakao je ministar, odvija se pre eksproprijacije zemljišta. "Poljoprivrednicima se nudi da zamene parcele za državno zemljište, a veštaci utvrđuju vrednost oba zemljišta tako da poljoprivrednici ni na koji način ne mogu da budu zakinuti", kazao je on.

Dragin je istakao da je Koridor 10 strateški projekat Srbije i da bi trebalo da predstavlja "žilu kucavicu u saobraćaju na Balkanu". "Izgradnja tog koridora se nastavlja i ušli smo sigurno u tridesetu godinu otkako je on počeo da se radi, a aktuelna Vlada je odlučna da ga završi", rekao je ministar poljoprivrede Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.