Zagrljaji na putu: premijeri CG, Kosova, S. Makedonije

Izvor: Mondo, 29.Maj.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrljaji na putu: premijeri CG, Kosova, S. Makedonije

Predsednici vlada Crne Gore, Severne Makedonije i takozvanog Kosova otvorili su danas autoput Priština - Elez Han. "Ovo je projekat vizije koji je od koristi celom regionu", izjavio Duško Marković. Pogledajte.

Foto: Vlada Crne Gore/YouTube/screenshot

Predstavnici takozvanog Kosova, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji, spremili su kulturno-umetnički program za svoje goste - predsednike vlada Crne Gore i Severne Makedonije, Duška Markovića i Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Zaeva, a onda su svi zajedno, pritiskom na dugme, simbolično označili otvaranje autoputa pod nazivom "Arben Džaferi", koji vodi od Prištine do Elez Hana na granici Kosova i Severne Makedonije.

ARBEN DŽAFERI - novinar i političar

Arben Džaferi je rođen u Tetovu i posle rada na Televiziji Priština do 1990. godine, uključio se u politiku. Bio je albanski političar u Makedoniji i potom vođa Demokratske partije Albanaca. Umro je u Skoplju 2012. godine.

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković nazvao je ovaj projekat "grandioznim", ističući da je to "projekat vizije odgovorne Vlade i odgovorne države".

"U ime svoje države, danas čestitam državi Kosovo i kosovskoj vladi na grandioznom poduhvatu. Crna Gora se raduje ovom projektu, on će približiti i Kosovo i Severnu Makedoniju Crnoj Gori i biće od koristi celom regionu. Iz iskustva Crne Gore znam da je pokretanje ovakvih projekata veoma teško i zahtjevno. Gotovo je praksa da građani i drugi sa sumnjom gledaju na ovakve investicije i pitaju da li je baš ovaj projekat bio prioritet u odnosu na neke druge možda važnije i kratkoročno korisnije za građane. Ali ovo su projekti vizije. Ovo nije projekat samo za današnje generacije", rekao je Marković.

POGLEDAJTE



Izvor: Vlada Crne Gore/YouTube

On se  zahvalio domaćinima na "agendi povezivanja i prijateljstva između država" i potom je čestitao građanima Kosova", ocenivši da će "sigurno doprineti višem standardu i kvalitetu života".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Duško Marković: Auto-put Priština-Elez Han od koristi celom regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2019

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković je danas ocenio da je novoizgrađeni auto-put kroz Kosovo Prištine do mesta Elez Han, kraj granice Severne Makedonije, od koristi celom regionu, saopšteno je u Podgorici...Marković je, zajedno sa svojim kosovskim domaćinima - predsednikom Kosova Hašimom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.