Toplotni talas u zapadnoj i centralnoj Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplotni talas u zapadnoj i centralnoj Evropi

Zapadnu i centralnu Evropu zahvatio je toplotni talas zbog kojeg su vlasti savezne nemačke pokrajine Saksonija-Anhalt uvele privremena ograničenja brzine vožnje na pojedinim delovima autoputa iz predostrožnosti zbog eventualnih oštećenja koja mogu izazvati visoke temperature.

Kako navodi AP, vlasti su upozorile da bi temperature mogle da pređu 40 podeljak Celzijusove skale u pojedinim delovima Evrope narednih dana.

Ministarstvo saobraćaja Saksonije-Anhalt >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštilo je da je do daljnjeg uvelo ograničenja brzine na 100 ili 120 kilometara na sat na nekoliko kratkih deonica autoputa, na kojima mahom nema ograničenja brzine.

Nemačka železnica pozvala je sinoć spasilačke službe na aerodrom u Diseldorf iz predostrožnosti jer klima uređaji u dva voza nisu ispravno funkcionisali, ali nije bilo potrebna evakuacija.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Toplotni talas u zapadnoj i centralnoj Evropi

Izvor: Radio 021, 26.Jun.2019

Zapadnu i centralnu Evropu zahvatio je toplotni talas zbog kojeg su vlasti savezne nemačke pokrajine Saksonija-Anhalt uvele privremena ograničenja brzine vožnje na pojedinim delovima autoputa iz predostrožnosti zbog eventualnih oštećenja koja mogu izazvati visoke temperature...Kako navodi AP, vlasti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.