Sud odlučio: Nema uvođenja putarina u Nemačkoj, one diskriminišu vozače

Izvor: B92, 18.Jun.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odlučio: Nema uvođenja putarina u Nemačkoj, one diskriminišu vozače

Luksemburg -- Evropski sud pravde (ECJ) presudio je danas protiv uvođenja putarina na nemačkim auto-putevima, jer bi teret toga pao isključivo na strance.

To se, kako je obrazloženo, kosi sa antidiskriminacionim zakonima EU, presudio je najviši sud Unije. Time je sud u Luksemburgu dao za pravo Austriji koja je, uz podršku Holandije, zatražila da se preispita da li bi eventualna odluka Nemačke o uvođenju putarina bila u skladu s evropskim sporazumima.

Do ovakve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << presude suda došlo je iako je početkom februara državni pravobranilac Suda EU u svojoj ekspertizi naveo da ne sumnja u ispravnost odluke o uvođenju putarina i da se, prema njegovoj proceni, stav Austrije o tome da se drugi građani EU time u Nemačkoj diskriminišu, bazira se na nesporazumu, prenosi Dojče vele (DW).
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.