Stefanović: Nećemo tolerisati paljenje strnjike pored puteva

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2018, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nećemo tolerisati paljenje strnjike pored puteva

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom saobraćajne nezgode na autoputu kod Batočine, da očekuje od policije da što pre pronađe osobu koja je odgovorna za paljenje niskog rastinja pored autoputa, što je najverovatnije uzrok lančanog sudara u kome je jedna osoba poginula.

"O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu policija već postupa", izjavio je Stefanović.

On je podsetio da je Sektor za vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << situacije u više navrata prethodnih dana apelovao na građane da ne spaljuju nisko rastinje.

"Međutim, i dalje imamo ljude koji se veoma neodgovorno ponašaju, a nažalost danas imamo i tešku saobraćajnu nezgodu koju je verovatno izazvao dim na autoputu. Ovakve stvari se ne mogu tolerisati i nadam se da će nadležni organi pronaći odgovornog i da će on biti adekvatno kažnjen", rekao je Stefanović.

Ministarstvo: Ne palite rastinje pored puta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na građane da ne ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju paljenjem rastinja pored autoputa i upozorava da to predstavlja i krivično delo.

"Povodom današnjeg lančanog sudara na autoputu Beograd-Niš, izazvanog dimom koji je nastao paljenjem niskog rastinja pored puta, upozoravamo da prema Zakonu o putevima to predstavlja prekršaj za koji su zaprećene kazne u rasponu od 10.000 do 2.000.000 dinara", ukazuje resorno ministarstvo.

Navodi se da je podmetanje požara sankcionisano i Krivičnim zakonikom kao teško delo protiv opšte sigurnosti, kod kojeg je u slučaju smrtnih posledica predviđena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Nadležna inspekcija Ministarstva je na terenu i ispituje uzroke današnjeg sudara, navodi se u saopštenju.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.