Saobraćaj na Gazeli uspostavljen posle četiri sata blokade

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 22:39

Saobraćaj na Gazeli uspostavljen posle četiri sata blokade

Na mostu Gazela koji je večeras bio blokiran četiri sata završen je protest u organizaciji dela opozicije, a saobraćaj na autoputu je uspostavljen u oba smera.

Saobraćaj je nešto ranije normalizovan i kod Doma Narodne skupštine gde je oko 19.30 časova počelo okupljanje učesnika protesta.

Na Gazeli je do kraja ostao samo mali broj učesnika protesta, jer su se prethodno oni koji su krenuli u šetnju od Skupštine, razišli pre 22.00 sata. Povod za okupljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je, kako su naveli organizatori protesta, nedavno usvojen Zakon o planiranju i izgradnji. Protest je večeras bio organizovan na dve lokacije.

Prvo je grupa od desetak ekoloških aktivista blokirala međunarodnu saobraćajnicu na mostu Gazela koja se, prema Krivičnom zakonu, ne sme blokirati.

Krivični zakon u članu 290 kaže da ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama ugrozi javni saobraćaj tako da time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine.

Protest je organizovan i kod Narodne skupštine. Ta grupa građana se pridružila aktivistima na mostu Gazela i potom su zajedno učestvovali u blokadi saobraćajnice. Ovo je bio 14. protest "Srbija protiv nasilja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.