Prevrnuo se Lastin autobus u Hrvatskoj, 17 povređenih

Izvor: Studio B, 04.Feb.2015, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnuo se "Lastin" autobus u Hrvatskoj, 17 povređenih

Lastin" autobus na liniji Split-Beograd prevrnuo se jutros oko 3.30, a povređeno je svih 17 putnika. Sedmoro povređenih biće zadržano u bolnici u Hrvatskoj, a preostalih 10 večeras se vraća u Srbiju.

Putnici koji se vraćaju u Srbiju krenuli su oko 16 časova iz bolnice u Sisku i trenutno se nalaze u policijskoj stanici u blizini tog grada, gde preuzimaju svoje lične stvari i dokumenta i očekuje se da uskoro krenu ka Srbiji, prenosi Tanjug.Lastin" autobus na liniji Split-Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prevrnuo se jutros oko 3.30, a povređeno je svih 17 putnika. Sedmoro povređenih biće zadržano u bolnici u Hrvatskoj, a preostalih 10 večeras se vraća u Srbiju.

Njihov dolazak u Srbiju očekuje se oko 21 čas i 30 minuta.

Preduzeće "Lasta" saopštilo je da je u vozilu bilo 17 putnika. Konzul Srbije u Hrvatskoj Zoran Vasiljević obišao je povređene putnike zbrinute u Opštoj bolnici u Sisku i pružena im je sva neophodna pomoć kako bi se vratili u Srbiju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Prema navodima lokalnih medija, među putnicima je bilo i troje maloletnih.

Konzul Vasiljević je rekao da je četvoro putnika bilo zbrinuto u Domu kulture u Popovači, jedan putnik je prebačen u bolnicu u Zagrebu, odakle je pušten, a 12 je prebačeno u bolnicu u Sisku.

Prema njegovim rečima, od 12 hospitalizovanih - jedna žena je operisana, a ukupno sedam povređenih je zadržano u bolnici.

Niko od putnika nije životno ugrožen, a povratak za Srbiju se očekuje "Lastinim" autobusom u toku večeri.

Kako je navedeno, troje putnika ima povrede koje iziskuju dalje praćenje i nadzor lekara, jedna osoba je zadobila potres mozga, a troje ih je zadržano preventivno.

Policija je izašla na mesto udesa radi uviđaja, vozači su odvedeni na vađenje krvi, a vozilo je odvezeno na tehnički pregled, rekao je Vasiljević.

"Pedesettrogodišnji vozač je zbog nedržanja strane kretanja točkovima zahvatio zemljanu površinu pa je autobos sleteo na travnatu površinu i prevrnuo se na bok. Zbog izazivanja nesreće protiv vozača će biti podneta krivična prijava", kaže potparol PU sisačko-moslavačke regije Sanja Klanička.

Direktor za saobraćaj u JP "Lasta" Zoran Šarac ističe da u ovom trenutku nema informacija o uzroku nesreće.

"To će istraga pokazati, ali ono što mogu da kažem jeste da je vozilo pre tri meseca prošlo redovan tehnički pregled i da je prošlo kanal dnevne nege prilikom pripreme za odlazak na redovnu liniju", kaže Šarac.

Vozači R. J. (54) i Z. I. (55) koji u "Lasti" rade više od 20 godina su nakon testa krvi, koji je pokazao nula procenata alkohola u krvi, upućeni na dalje ispitivanje.

Prtljag i lične stvari, uključujući pasoše, posle popisa policije biće vraćeni putnicima.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Prevrnuo se Lastin autobus u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2015

Prilikom prevrtanja autobusa beogradskih registarskih tablica na autoputu u Hrvatskoj povređeno je 14 putnika, od kojih troje teže, ali oni nisu u životnoj opasnosti, prenosi danas agencija Hina. Desetoro povređenih putnika stiglo je večeras, oko 21.30, u Srbiju, a kako su Tanjugu rekli u tom preduzeću,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.