Policajci Lamborginijem prevezli bubreg iz Rima u Padovu, 480 km prešli za dva sata (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2020, 13:23

Policajci Lamborginijem prevezli bubreg iz Rima u Padovu, 480 km prešli za dva sata (VIDEO)

Nije samo za ludu vožnju.

Italijanski policajci koristili su Lamborgini Hurakan, automobil koji može razviti maksimalnu brzinu od 325 kilometara na sat, da dostave donatorski bubreg iz Rima u Padovu. Autoputem su vozili prosečnom brzinom od 232 kilometra na sat i za dva sata prešli 480 kilometara kako bi isporučili preko potreban organ pacijentu u univerzitetskoj bolnici Gemeli.

Automobil koji su vozili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio je opremljen frižiderom za organe, a deo je voznog parka Državne policije.

"Zahvaljujući našem Lamborginiju Hurakanu prevezli smo bubreg donatora na vreme za transplantaciju drugoj osobi. Da biste spasili život, ne trebaju vam supermoći. Solidarnost, tehnologija i delotvornost takođe pomažu", poručila je policija putem Tvitera.

Lamborgini se koristi kad helikopter nije primeren zadatku iz bilo kog razloga.

OKRŠAJ NA DEDINJU! Veljko žestoko ZAMERIO supruzi, pominje i Cecu, a Bogdana: "Ne pada mi na pamet!"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.