Nemačka: Orkansko nevreme nosilo krovove i automobile

Izvor: S media, 14.Jul.2011, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Orkansko nevreme nosilo krovove i automobile

Nemačku je juče zahvatilo nevreme koje je nosilo krovove, lomilo drveće i dovelo do prekida struje. Šteta se procenjuje na oko 300.000 evra. Meteorolozi najavljuju sutra poboljšanje vremena, a za početak sledeće sedmice ponovo padavine.

Odneti krovovi, poplavljeni podrumi, polomljeno drveće, zagađena pijaća voda, prekid struje i prevrnuti automobili - slike su sa jugoistoka Nemačke, koji je juče posle podne zahvatilo orkansko nevreme, koje je, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prema prvim procenama, nanelo štetu od oko 300.000 evra.

U okrugu Degendofra, u donjoj Bavarskoj, došlo je do prekida struje, a na autoputu 92 je vetar prevrnuo kamion, tako da je pravac prema Minhenu bio nekoliko sati zatvoren, javljaju nemački mediji.

Nemačka: Odbegli slonovi uhvaćeni na autobuskoj stanici

Jako nevreme u Novom Sadu! (VIDEO)

Aleksandrovac: Vanredno stanje zbog nevremena

U Rozenhajmu, u gornjoj Bavarskoj, utvrđeno je da je posle nevremena došlo do mikrobiološke zagađenosti pijaće vode, pa su zato građani pozvani, kako bi se izbegle bolesti, vodu za piće, kuvanje i pranje zuba najmanje pet minuta ostave da ključa.

Nevreme je zahvatilo i Saksoniju-Anhalt, gde su izmerene padavine od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, dok je u Brandenburgu, pokrajini smeštenoj na istoku države i granici prema Poljskoj, izmereno čak 60 litara padavina po metru kvadratnom.

Meteorolozi najavljuju sutra polboljšanje vremena, a za početak sledeće sedmice ponovo padavine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Orkansko nevreme u Nemačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2011

BERLIN -..Odneti krovovi, poplavljeni podrumi, polomljeno drveće, zagađena pijaća voda, prekid struje i prevrnuti automobili - slike su sa jugoistoka Nemačke, koji je juče posle podne zahvatilo orkansko nevreme, koje je, prema prvim procenama, nanelo štetu od oko 300.000 evra...U okrugu Degendofra,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.