Prioritet izgradnja koridora

Izvor: S media, 05.Dec.2009, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritet izgradnja koridora

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će za Vladu Srbije sledeće godine, pored izgradnje Koridora 10 i Koridora 11 (Beograd-Južni Jadran), prioritet biti i lokalni putevi i najavio da će za saobraćajnu infrastrukturu biti namenjeno oko 500 miliona evra.

"To je gotovo duplo više novca, s obzirom na to da je ove godine bilo opredeljeno oko 300 miliona evra", rekao je Mrkonjić na svečanosti povodom završetka radova na deonici puta Ušće-Biljanovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na magistralnom puta E-760 (M-22) Kraljevo -Raška.

On je kazao da će za domaće putare biti dovoljno posla i istakao da su oni ove godine dokazali da znaju da rade svoj posao - na Koridoru 10, severu i jugu, i obilaznici oko Beograda.

"Cilj Vlade Srbije je da naša preduzeća dobiju poslove na projektima koji se grade u našoj zemlji", rekao je Mrkonjić, istakavši da će domaći putari imati više posla u sledećoj godini.

"Naši gradjevinari samo jedinstvenim nastupom na srpskom terenu stiču nove reference da mogu kasnije da idu i u svet", rekao je ministar.

Mrkonjić je istakao da rukovodstva domaće putne privrede moraju da shvate da kvalitet mora da bude daleko bolji nego što jeste i poručio da više neće biti opravdanja za loš kvalitet.

On je istakao da deonica Ušće-Biljanovac, dužine 14,46 kilometara predstavlja primer dobro uradjenog posla.

Ljajić je kazao da je ta deonica do sada predstvljala "usko grlo" na veoma važnom pravcu Ibarske magistrale prema moru.

Mrkonjić je danas obišao i radove na rekonstrukciji mosta preko Zapadne Morave u selu Kamidžora, u blizini Kraljeva, na magistralnom putu E-760 Kraljevo-Kragujevac.

Svečanosti na raskrsnici u Biljanovcu prisustvovali su i gradonačelnici Novog Pazara, Kraljeva, Sjenice i Raške.



Mrkonjić: Sledeće godine izgradnja autoputa Beograd - Bar


Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić najavio je danas da će sledeće godine početi izgradnja autoputa Beograd - Bar na Koridoru 11 navodeći da je za te svrhe iz državnog budžeta izdvojeno 20 miliona evra.

Mrkonjić je novinarima u Kraljevu prilikom obilaska radova na deonici puta prema Kragujevcu rekao da je izgradnja Koridora 11 prema luci Bar u Crnoj Gori važna i sa ekonomskog i sa politčkog stanovišta.

"Smatram da Srbija i politički treba da ima izlaz na more, predložio sam da to bude luka Bar, a čim je Miodrag Kostić, jedan od najznačajnijih privatnih biznismena u zemlji preuzeo koordinaciju tog posla, znači da tu ima ekonomskih interesa", rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić je naveo da je država privrednicima prepustila da shvate koliko je potrebna izgradnja Koridora 11 kako bi investirali u izgradnju.

"Prepustili smo privrednicima da shvate značaj tog posla, a onda će država stati iza njih u onom delu koji budu tražili, sa naravno što je moguće manje para, jer država ih nema mnogo", rekao je on.

Mrkonjić je ocenio i da je izgradnja Koridora 11 "izuzetno rentabilan projekat", jer su pruga Beograd-Bar i luka Bar neodvojivi delovi jedne celine.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Prioritet koridori i lokalni putevi

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2009

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je u subotu da će za Vladu Srbije sledeće godine, pored izgradnje Koridora 10 i Koridora 11 (Beograd-Južni Jadran), prioritet biti i lokalni putevi i najavio da će za saobraćajnu infrastrukturu biti namenjeno oko 500 miliona evra..."To je gotovo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Izgradnja autoputa Beograd - Bar

Izvor: Beta, 05.Dec.2009

KRALJEVO, 5. decembra 2009. (Beta) - Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić najavio je u subotu da će sledeće godine početi izgradnja autoputa Beograd - Bar na Koridoru 11 navodeći da je za te svrhe iz državnog budžeta izdvojeno 20 miliona evra...Mrkonjić je novinarima u Kraljevu...

Nastavak na Beta...

Otvorena deonica Ibarske magistrale

Izvor: RTS, 05.Dec.2009

Deonica Ušće-Biljanovac, dužine 15 kilometara, koja je puštena u saobraćaj, predstavlja primer dobro urađenog posla, rekao na svečanom otvaranju ministar Milutin Mrkonjić. ..Puštanjem u saobraćaj deonice puta od Ušća do Biljanovca završena je još jedna etapa rekonstrukcije Ibarske magistrale....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.