Mihajlović: Putarine neće poskupeti do kraja godine

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Putarine neće poskupeti do kraja godine

Putarine na autoputevima do kraja godine neće poskupeti, a eventalno uvođenje naplate putarina na regionalnim putevima biće predmet ekonomske analize i reorganizacije preduzeća "Putevi Srbije" u 2019, izjavila je ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Postoje želje za povećanje cena putarine, ali odluku o tome donose resorno ministartvo i Vlada Srbije, a to nam nije bila tema do kraja ove godine", rekla je Mihajlović u Jutarnjem dnevniku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << RTS.

Komentarišući ideje da se putarina naplaćuje i na regionalnim putevima zbog sve većeg broja kamiona na tim pravcima koje koriste izbegavajući putarine na autoputevima, Mihajlović je rekla da te predloge treba razmotriti i sa stanovišta domaće ekonomije.

"Imamo pritužbe da teški kamioni, izbegavajući autoputeve i putarine, oštećuju kolovoze na regionalnim i magistralnim putevima, rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da "nije baš sigurna" da je tačan podatak o navodnom godišnjem gubitku države od 70 do 80 miliona evra zbog nenaplaćenih putarina kamionima.

"U svakom slučaju, to nije tema za ovo godinu, a početkom iduće godine ćemo reformisati preduzeće 'Putevi Srbije' pa ćemo razgovarati i o tome", rekla je Mihajlović.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Mihajlović: Putarine do kraja godine neće poskupeti

Izvor: Danas, 19.Nov.2018

Putarine na autoputevima do kraja godine neće poskupeti, a eventalno uvođenje naplate putarina na regionalnim putevima biće predmet ekonomske analize i reorganizacije preduzeća "Putevi Srbije" u 2019, izjavila je danas ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.