Izvor: Svet, 16.Avg.2015, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi otvorili ekološki autoput iznad vode (video)

U planinskom delu centralne kineske provincije Hubei za saobraćaj je otvoren autoput preko vode.
Autoput je dugačak ukupno 10.9 kilometara, a deonica od 4.4 km nalazi se iznad vode. Ovo je prvi autoput takve vrste u Kini.
Osmišljen je kako bi se izbeglo bilo kakvo nanošenje štete ekologiji ovog prostora.
Projekat, vredan 70 miliona dolara, mnogi ga već >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << nazivaju jednim od najlepših na svetu jer se sa njega pruža neverovatan pogled na okolne planine, vodu i nebo.
Očekuje se da će doprineti boljem životu i poboljšanju turizma u udaljenim selima poput Ksingšana, a prilično skraćuje vreme vožnje između većih gradova u regionu.
“Ovo je dokaz da je moguće doprineti razvoju, i istovremeno zaštiti okolinu”, samo je jedan od komentara na vest iz Kine.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

FOTO, VIDEO: U Kini otvoren autoput preko vode

Izvor: Radio 021, 17.Avg.2015, 10:10

U planinskom delu centralne kineske provincije Hubei za saobraćaj je otvoren autoput preko vode...Autoput je dug 10,9 kilometara, a 4,4 km se nalazi iznad vode i prvi je takve vrste u Kini. Osmišljen je kako bi se izbeglo bilo kakvo nanošenje štete ekologiji ovog prostora...Projekat je bio vredan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.