Kakve propuste otkriva SUĐENJE ZA “PLJAČKU VEKA” u Banjaluci?!

Izvor: Blic, 04.Maj.2017, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakve propuste otkriva SUĐENJE ZA “PLJAČKU VEKA” u Banjaluci?!

Kriminalistički tehničar MUP RS Predrag Bojić svedočeći na poziv odbrane optuženih za oružanu pljačku 617.000 maraka na autoputu Banjaluka-Gradiška, izjavio je juče u banjalučkom Okružnom sudu da nije fotografisao uzimanje DNK tragova tokom uviđaja.

Na pitanje advokata Jadranke Ivanović zašto to nije uradio, ako tako nalažu pravila struke, Bojić je dao zanimljiv odgovor.

-Ja sam ovlašteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << službeno lice i smatram da mi se treba verovati- odgovorio je Bojić. Objasnio je da je radio u skladu sa zakonom, te da se uviđaj oružane pljačke ne razlikuje od drugih uviđaja koje je obavio tokom dugogodišnje karijere.

Tokom svedočenja ovog kriminalističkog tehničara javnost je upoznata i da MUP RS ukoliko nema originalnog pribora za obavljanje uviđaja koristi zamenske poput rukavica sa talkom, destilovane vode i sličnog.

Osim Bojića juče su na poziv advokata optuženih saslušani službenici MUP RS i to Milan Savičić i Ranko Davidović.

Prema optužnici Republičkog javnog tužilaštva RS, organizator kriminalne grupe koja je izvršila oružanu pljačku bio je suspendovani pripadnik Specijalne policije MUP-a RS Vladan Malić, a pod njegovom palicom bili su suspendovani specijalci Aleksandar Popović iz Kotor Varoša, Goran Paraš iz Banjaluke i “civil” Oleg Banda iz Banjaluke.

Do danas nije otkriveno gde su razbojnici sakrili više od pola miliona maraka iz oružane pljačke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.