Hrvati definitivno neće graditi autoput Beograd-Boljari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2010, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati definitivno neće graditi autoput Beograd-Boljari

PODGORICA - Vlada Crne Gore potvrdila je danas raskid ugovora sa hrvatskim konzorcijumom za izgradnju autoputa Beograd - Boljari i nastaviće pregovore sa drugorangiranim ponuđačem, grčko-izrazelskim konzorcijumom Aktor - HĆ.

Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, Andrija Lompar, ponovio je da će Vlada, s obzirom na iskustva iz nezvaničnih pregovora sa drugorangiranim ponuđačem, pokušati da tokom ovog meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sklopi novi koncesioni ugovor, a u naredna dva pokušaja da zaokruži finansijsku konstrukciju.

Lompar je rekao da je sporna ponuđena cena za izgradnju autputa koja iznosi 3,92 milijarde evra, uz vladino učešće od 2,78 milijardi, a koju će vlada pokušati da spusti na nivo prihvatljiv za budžet.

Lompar, međutim, nije želeo da precizira koja je gornja granica cene koju je Vlada Crne Gore spremna da plati za taj "posao veka".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hrvati, ipak, ne grade autoput kroz Crnu Goru

Izvor: Mondo, 04.Mar.2010

Vlada Crne Gore potvrdila je raskid ugovora sa hrvatskim konzorcijumom za izgradnju autoputa Beograd - Boljari i nastaviće pregovore sa drugorangiranim ponuđačem, grčko irazelskim konzorcijumom Aktor - HCH.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.