Evakuacija zbog poplava u Albaniji

Izvor: Studio B, 15.Mar.2013, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija zbog poplava u Albaniji

Stanovnici pojedinih oblasti Albanije primorani su da napuste domove zbog poplava koje su izazvale dvodnevne obilne padavine.

U najviše pogođenoj oblasti Skadra poplavljene su stotine hektara zemljišta i učinjena velika šteta na kućama i zasejanim poljima.

Lokalne vlasti u Skadru saopštile su da do sada nema izveštaja o smrtnim slučajeva.

Obilne kiše izazvale su štetu i u oblastima Valone i okrugu Fjer, a posebno u naselju Novosela, u kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se izlila reka Vjosa.

U okrugu Đirokastra, klizišta su omela saobraćaj na autoputu Đirokastra-Tepelena.

Lokalne hitne službe rade na evakuaciji stanovnika pogođenih oblasti.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Poplave

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Nevrijeme od Bugarske do Turske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Mar.2013, 11:11

Na stotine građana evakuisano je iz domova na zapadu Albanije zbog poplava koje su izazvale obilne padavine. Albanski ministar unutrašnjih poslova Flamir Noka rekao je da je poplavljeno oko 8.000 hekatara poljoprivrednih površina. Uraganski vjetar izazvao je prekid u napajanju eletričnom energijom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.