Dinkić: Svetska banka će finansirati izgradnju Koridora 10

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Svetska banka će finansirati izgradnju Koridora 10

VAŠINGTON - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je večeras u Vašingtonu, posle razgovora s predstavnicima Svetske banke, da će ta institucija značajno učestvovati u finansiranju izgradnje autoputa na Koridoru 10.

"Ukupan iznos sredstava o kojima smo pregovarali je 600 miliona dolara. Očekujemo da nam do kraja ove godine Bord direktora Svetske banke odobri 400 miliona dolara, a da se u narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << periodu obezbede ostala sredstva", rekao je Dinkić, posle susreta sa izvršnom direktorkom Svetske banke Ngozi Okonjo - Ivealom.

Dinkić je objasnio da je Svetska banka zainteresovana da učestvuje u finansiranju deonice od Niša do Dimitrovgrada i da će tehnička misija Svetske banke već sledeće nedelje doputovati u Beograd, kako bi se utanačili tehnički detalji kreditnog aranžmana, saopštilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

"Nakon današnjeg sastanka sa izvršnom direktorkom Svetske banke dogovoreno je da ova institucija značajno učestvuje u finansiranju našeg najznačajnijeg infrastrukturnog projekta, a to je izgradnja autoputa na Koridoru 10", rekao je Dinkić.

Potpredsednik srpske vlade je objasnio da je reč o "najpovoljnijim mogućim uslovima na tržištu, s obzirom da će kredit biti odobren na 30 godina, sa periodom počeka od pet godina i kamatnom stopom od oko 3,5 odsto na godišnjem nivou, koja je trenutno najpovoljnija na tržištu".

Pored sastanka sa izvršnim direktorom Svetske banke, Dinkić je u Vašingtonu razgovarao i sa zvaničnicima Međunarodnog monetarnog fonda - zamenikom izvršnog direktora MMF-a Džonom Lipskijem i izvršnim potpredsednikom MMF-a Larsom Turnelom, saopštilo je ministarstvo.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: 600 miliona dolara za Koridor 10

Izvor: EMportal, 26.Sep.2008, 11:37

Vicepremijer Mlađan Dinkić izjavio u Vašingtonu da će Svetska banka značajno učestvovati u finansiranju izgradnje Koridora 10, sa iznosom od 600 miliona dolara.

Nastavak na EMportal...

Svetska banka: Za Koridor 600 miliona dolara

Izvor: Mondo, 27.Sep.2008

Svetska banka će sa 600 miliona dolara učestvovati u finansiranju izgradnje autoputa na "Evropskom koridoru 10", izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.