Česi će možda koncesiono graditi Koridor 11 kroz Banat

Izvor: Blic, 28.Mar.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česi će možda koncesiono graditi Koridor 11 kroz Banat

Ministar građevine u tehničkoj vladi Velimir Ilić najavio je danas mogućnost da partneri iz Češke koncesiono grade autoput od Beograda do Zrenjanina, na trasi Koridora 11.

Autoput bi se gradio od tzv. Kineskog mosta preko Dunava od Zemuna do Borče do Zrenjanina, rekao je Ilić za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tanjug dodajući je vrednost radova oko 110 miliona evra.

Ministarstvo gradjevine već priprema koncesije za gradnju delova Koridora 11 od Beograda do granice sa Crnom Gorom sa kineskim kompanijama, dok su za deo od Požege do Boljara za koncesionu gradnju zainteresovani partneri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prema rečima Ilića, sporazum sa Česima bi mogao da bude potpisan već narednog meseca.

Ilić kaže da je Srbiji odobren povoljan česki kredit za infrastrukturu i da bi zbog zaduženosti Srbije mogao da bude pretvoren u koncesiju ukoliko se sa tim složi Vlada Češke.

On je kazao da je neće biti problema sa eksproprijacijom zemljišta, pošto je već otkupljeno kompletno zemljište. a češki partneri bi sagradili drugu traku za autoputa.

Takozvani Koridor 11 je putni pravac koji treba da poveže Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju rutom Bukurešt - Beograd - Bar - Bari.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.