Bivšim specijalcima 40 godina zatvora zbog pljačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšim specijalcima 40 godina zatvora zbog pljačke

Trojica nekadašnjih specijalaca i njihov saučesnik Oleg Banda osuđeni su pred Okružnim sudom u Banjaluci na ukupno 40 godina zatvora za pljačku na autoputu Banjaluka – Gradiška i krađu 617.000 maraka, oko 385.000 evra.

Presuda im je izrečena treći put, nakon što su dve ukinute.

Bivši pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP-a) Republike Srpske Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Popović osuđeni su na po deset i po, a Banda na osam i po godina zatvora, prenosi Detektor.ba.

U prvom postupku Malić, Popović i Paraš osuđeni su na po 11 godina, dok je Banda dobio dve godine manje, ali je Vrhovni sud RS tu presudu ukinuo.

U obnovljenom postupku četvorici optuženih izrečene za kazne po pola godine blaže, ali je i ta presuda ukinuta u septembru 2018. godine.

Pljačka je izvršena u septembru 2015. godine na autoputu Banjaluka - Gradiška, a napadnut je konvoj s novcem UniCredit banke koji je Sektor security trebalo da preveze do državne granice s Hrvatskom.

Oni su uhapšeni i pritvoreni četiri meseca kasnije.

Posebno otežavajuća okolnost, prema navodima presude, je ta što su optuženi u vreme izvršenja oružane pljačke bili pripadnici Specijalne jedinice policije MUP Republike Srpske.

Presuda ih obavezuje da vrate 540.000 maraka,- -270.000 evra a to je deo ukradenog novca za koji nije utvrđeno gde se nalazi.

Okružni sud u Banjaluci danas je produžio pritvor Vladimiru Maliću i saučesnicima koji se u pritvoru nalaze od januara 2016. godine, prenosi klix.ba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.