Asfaltiranje poslednje deonice na Ipsilon kraku kod Subotice

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asfaltiranje poslednje deonice na Ipsilon kraku kod Subotice

Na Ipsilon kraku, obilaznici kod Subotice koja povezuje granični prelaz Kelebija s autoputem Horgoš-Novi Sad, danas je započeto asfaltiranje poslednje deonice tog puta, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Asfaltni radovi započeti su na deonici dužine 1,5 kilometar, od kružne raskrsnice Ipsilon kraka sa Somborskim putem.

"Prvi sloj asfalta na ovoj deonici biće postavljen tokom sutrašnjeg dana, a do kraja meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << biće završeni i ostali slojevi asfalta", navodi se u saopštenju i dodaje da se radovi izvode intenzivno uprkos promenljivim vremenskim uslovima.

Ministarstvo je navelo da je za završetak kompletnog Ipsilon kraka, dužine 24 kilometra, preostalo da se završe radovi na 12 kilometara puta na Sektoru 1, od Somborskog puta do graničnog prelaza Kelebija, uključujući i 1,5 kilometar gde je danas počelo asfaltiranje.

Vrednost ugovorenih radova na Sektoru 1 je 1,18 milijardi dinara, uključujući i PDV, a izvođač radova je preduzeće "Vojput".

Tokom 2017. i 2018. godine izgrađeno je i pušteno u saobraćaj 12 kilometara puta na Ipsilon kraku, a završetak svih radova i puštanje kompletnog Ipsilon kraka u saobraćaj planirano je do kraja 2019. godine.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Subotica

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.