Alijev potpisao odluku o kreditu za Koridor 11

Izvor: Studio B, 30.Apr.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alijev potpisao odluku o kreditu za Koridor 11

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev odobrio je sporazum prema kojem će Srbija dobiti 308 miliona evra kredita za izgradnju dela autoputa ka Jadranu od Ljiga do Preljine, na Koridoru 11.

Kako prenosi agencija Interfaks, odluka predsednika Alijeva objavljena je u službenom glasniku, a rok otplate kredita je 15 godina sa grejs periodom tri godine i fiksnom kamatom od četiri odsto.

Glavni izvođač radova biće azerbejdžanska kompanija Azvirt, a planirano je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da u izgradnji puta učestvuju i građevinska preduzeća iz Srbije.Na autoputu od Ljiga do Preljine biće izgrađeno više od 60 mostova i pet tunela, a kada ova deonica bude otvorena za saobraćaj rastojanje između dva mesta prelaziće se za oko pola časa.

Predsednik Azerbejdžana Alijev boravio je prošle godine u Srbiji gde je potpisao ukupno 12 sporazuma o saradnji sa Srbijom u oblastima poljoprivrede, podsticanja investicija, pomoći u vanrednim situacijama, sporta i kulture.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.