AUTOPUT od BG-a do Jadrana zvaće se po SRPSKOM VLADARU!

Izvor: Mondo, 08.Avg.2019, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUTOPUT od BG-a do Jadrana zvaće se po SRPSKOM VLADARU!

Autoput od Beograda do Jadrana nosiće ime srpskog vladara i vođe Drugog srpskog ustanka. Oko izbora nije bilo dileme, jer put spaja glavni grad i ustanički kraj, pišu beogradski mediji.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Novi put koji povezuje Beograd i Čačak, a u budućnosti bi trebalo da dosegne sve do Crne Gore, nosiće ime srpskog kneza Miloša Obrenovića, pišu "Novosti".

Koridor 11 kroz Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će se zvati autoput Miloša Velikog!

S obzirom na to da ova moderna saobraćajnica prolazi kroz ustanički kraj i povezuje ga sa Beogradom, nadležni nisu imali mnogo dileme oko izbora imena.

Miloš Veliki: Kako je Srbijom vladao seljački sin

Budući put za južni Jadran prolazi i kroz Takovo, u kojem su se srpske starešine okupile u aprilu 1815. na praznik Cveti i odlučile da podignu Drugi ustanak protiv Turaka na čelu sa Milošem Obrenovićem.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

ODLUČENO: Auto-put od Beograda do Jadrana nosiće ime srpskog velikana! Za to postoji jedinstven RAZLOG

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2019

Auto-put od Beograda do Jadrana nosiće ime srpskog vladara i vođe Drugog srpskog ustanka. Oko izbora nije bilo dileme, jer put spaja prestonicu i ustanički kraj..Novi put koji povezuje Beograd i Čačak, a u budućnosti bi trebalo da dosegne sve do Crne Gore, nosiće ime srpskog kneza Miloša Obrenovića!..Kako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.