Zaustavljeno testiranje autonomnih autobusa u Beču

Izvor: AutoBlog, 25.Jul.2019, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavljeno testiranje autonomnih autobusa u Beču

Beč je u junu ove godine dobio pilot-projekat prevoza putnika električnim autonomnim autobusima, o čemu smo već pisali na stranicama ovog portala. Međutim, prošloga četvrtka projekat je privremeno obustavljen zbog nezgode sa pešakom. U projekat je gradsko preduzeće Wiener Linien uložilo 1,5 miliona evra, dva autobusa je izradila kompanija Navya, a saobraćali su brzinama do 20 km/h na relaciji s desetak stanica. Prošloga četvrtka, nakon nešto više od mesec dana autonomnog saobraćanja, došlo je do manje nezgode zbog koje je projekat obustavljen. Jedan od autonomnih minibusa udario je 30-godišnjeg pešaka. U tom trenutku vozio je brzinom od 12 km/h, a devojka je zadobila lakšu povredu kolena. Navya kao proizvođač vozila koje...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Zaustavljeno testiranje autonomnih autobusa u Beču

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2019, 08:09

Beč je u junu ove godine dobio pilot-projekat prevoza putnika električnim autonomnim autobusima, o čemu smo već pisali na stranicama ovog portala. Međutim, prošloga četvrtka projekat je privremeno obustavljen zbog nezgode sa pešakom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.