Zaplijenili heroin vrijedan 50 milona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplijenili heroin vrijedan 50 milona evra

BERLIN - U Njemačkoj je zapijenjeno 330 kilograma heroina, čija je ulična vrijednost 50 miliona evra, saopštila je danas policija, navodeći da su tri osobe uhapšene.

Ovo je najveća zaplijena heroina u Njemačkoj u posljednjih nekoliko decenija, prenio je AFP, dodajući da je od te količine moguće napraviti 1,3 miliona pojedinačnih doza.

Oko 270 kilograma heroina je zaplijenjeno tokom prošle godine.

Heroin je prokrijumčaren iz Irana kamionom, a pronađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je u tovaru u kom su se nalazili krastavac i luk.

Kancelarija njemačke federalne kriminalističke policije je saopštila da se sumnja da je za krijumčarenje heroina odgovorna sirijsko-iračka kriminalna grupa. Vjeruje se da ta grupa već godinama krijumčari heroin u Evropu.

Droga je zaplijenjena 22. septembra u Esenu, prenijela je agencija AP.

U vezi sa ovim slučajem prošlog mjeseca su uhapšena dva brata u Njemačkoj i Holanđanin koji živi u Belgiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.