Za Evropu Tesla će praviti manji Sajbertrak

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 21:20

Za Evropu Tesla će praviti manji Sajbertrak

Lepo...

Tesla planira da se prilagodi evropskom tržištu i napraviće manji Cybertruck za ovo podneblje.

Black cybertuck is fire. Reminds me of a batmobile without weapons. #tesla @elonmusk pic.twitter.com/okQiqLJhGa

— Green Ghost (@lingua_nut) August 10, 2020

Cybertruck, Teslin revolucionarni futuristički kamionet od nerđajućeg čelika, predstavljen je prošle godine, a na tržištu će se pojaviti verovatno kroz dve godine.

Primarno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj električni automobil je namenjen američkom tržištu, gde su kamioneti već decenijama vladari top lista najprodavanijih vozila, a u Tesli su svesni da su se malo preračunali kada je reč o dimenzijama Cybertrucka.

Iako dobar za put, prvi predstavljeni prototip ne staje baš u svaku garažu. Elon Musk je već ranije, u intervjuu s Jayom Lenom, najavio da bi finalni proizvodni model trebalo da bude oko 5% manji od onoga koji je prikazan javnosti.

Međutim, budući da ni ovakav manji Cybertruck ne bi bio primeren za vožnju uskim evropskim putevima, najverovatnije će on za tržište Starog kontinenta morati da bude dodatno smanjen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.