Volkswagenova kineska marka ima novu bateriju

Izvor: AutoBlog, 30.Dec.2023, 16:00

Volkswagenova kineska marka ima novu bateriju

Baza je kuhinjska so, nema litijuma… U januaru će početi isporuke prvog električnog automobila s natrijum-jonskom baterijom. Prvi primerci JAC Yiwei EV-a su sišli s proizvodne trake u Kini, javlja Carnewschina.com. Automobil proizvodi Anhui Jianghuai Automobile (JAC), koji je zajedničkom vlasništvu Volkswagena i kineske države. Kapacitet HiNa baterije je 25 kWh te ima gustinu energije od 120 Wh/kg, što je manje od polovine gustine litijum-jonskih baterija. Ipak, i to je dovoljno da električni automobil ima domet od 252 km, navodi Revija HAK. Mnogi stručnjaci veruju da je natrijum-jonska baterija, koja umesto litijuma koristi kuhinjsku so, budućnost električnih automobila. Švedski naučnici s Tehnološkog univerziteta...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Volkswagenova kineska marka ima novu bateriju

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2023

U januaru će početi isporuke prvog električnog automobila s natrijum-jonskom baterijom. Prvi primjerci JAC Yiwei EV-a su sišli s proizvodne trake u Kini, javlja Carnewschina.com.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.