Volkswagen uskoro samo sa turbo motorima

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen uskoro samo sa turbo motorima

Visoki zvaničnik Volkswagena najavio je da će ovaj nemački proizvođač u roku od 3-4 godine zameniti i poslednji atmosferski motor njegovim turbo ekvivalentom.

Potpredsednik Volkswagena zadužen za kvalitet proizvoda, Mark Trahan, rekao je u razgovoru za Detroit News da su dani atmosferskih motora u toj kompaniji odbrojani.

"Vi danas jednostavno morate da imate turbo motore u automobilima", kaže Trahan.

"U našim modelima u upotrebi su još uvek tri motora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez turbo-punjača, ali će i oni biti zamenjeni kako bude dolazilo do smene generacije aktuelnih modela. To će se dogoditi najkasnije za 3 do 4 godine", tvrdi Mark Trahan.

Prema njegovim rečima, preostale atmosferce zameniće snažniji ali ekonomičniji turbo-punjeni benzinci i dizelaši.

Volkswagen je drugi veliki proizvođač automobila koji je poslednjih dana najavio potpuni prelazak na turbo-motore. Pre Trahana, sličan potez nagovestio je i potpredsednik Forda za pogonske sisteme, Joe Bakaj.

On je tada rekao da bi američki proizvođač mogao da izbaci konvencionalne, atmosferske motore iz čitave svoje game, u korist turbo motora. Izuzetak bi predstavljali modeli sa hibridnim pogonom koji bi kombinovali atmosferce sa elektromotorima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Volkswagen uskoro samo sa turbo motorima

Izvor: B92, 18.Sep.2013

Visoki zvaničnik Volkswagena najavio je da će ovaj nemački proizvođač u roku od 3-4 godine zameniti i poslednji atmosferski motor njegovim turbo ekvivalentom...Potpredsednik Volkswagena zadužen za kvalitet proizvoda, Mark Trahan, rekao je u razgovoru za Detroit News da su dani atmosferskih motora...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.